Észak-afrikai saláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Észak-afrikai saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomó finomra vágott hónapos retek
1 csomó rukkola
3 db hámozott, vékonyra szeletelt narancs
10 db hámozott dió
6 dkg kimagozott fekete olajbogyó
Az öntethez:
4 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
1 evőkanál narancsvirágvíz
1 db citrom leve
1 csipet őrölt fahéj
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát 10 percig, amíg a csípős ízét elveszíti, jeges vízben áztatjuk. Lecsöpögtetjük, vékony karikára vágjuk.

2. A megmosott rukkolát összevágjuk, salátástálba rakjuk. Rátesszük a retket, a narancsot, az olajbogyót, a hagymát és a diót.

3. Az öntethez a narancslevet egy csipetnyi sóval és az olajjal összekeverjük.

4. Hozzáadjuk a citromlevet, a narancsvirágvizet, a fahéjat. Alaposan összekeverjük. A salátára öntjük az öntetet. Azonnal tálaljuk.

Észak-afrikai saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1587 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Észak-afrikai saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
szólj hozzá, értékelj