Árpás gombasaláta

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Árpás gombasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg darabolt gomba
35 dkg érett, kemény paradicsom
20 dkg árpagyöngy
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
9 dkg kimagozott, darabolt fekete olajbogyó
1 csomó bazsalikom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az árpagyöngyöt 25-30 perc alatt forró, sós vízben puhára főzzük.

2. A paradicsomot egy percre forró vízbe mártjuk, majd jéghideg vízzel leöblítjük és a héját lehúzzuk. Megfelezzük. A magokat eltávolítjuk, durvára vágjuk.

3. Az árpagyöngyöt leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, tiszta konyharuhán megszárítjuk.

4. Salátástálba rakjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, az olajbogyót, a gombát, a bazsalikomot. Az olajjal meghintjük. Sózzuk, borsozzuk, összerázzuk. Azonnal tálaljuk.

Árpás gombasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1236 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Árpás gombasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
hírlevél