Mediterrán burgonyasaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mediterrán burgonyasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg zöldbab
5 dl meleg zöldségleves
1 evőkanál fehérborecet
Az öntethez:
2 evőkanál finomra vágott snidling
1 evőkanál mustár
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál zöldségleves
2 szál újhagyma

Elkészítés:

1. A zöldségleveshez öntjük a fehérborecetet.

2. A lében a kisméretű salátaburgonyákat fedő alatt 10-15 perc alatt megfőzzük.

3. Hozzáadjuk a zöldbabot, még 5 percig főzzük.

4. Az öntethez összekeverjük és összerázzuk a fehérborecetet, olíva- és szezámolajat, a zöldséglevest, a mustárt, a snidlinget (erre a legcélszerűbb egy csavaros tetejű befőttesüveg).

5. A krumplit és a zöldbabot lecsöpögtetjük, salátástálra rakjuk. Az öntetet ráöntjük, megszórjuk finomra vágott újhagymával és snidlinggel. Azonnal, melegen tálaljuk.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Mediterrán burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 843 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Mediterrán burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
könyvek