Rukkolás kenyérsaláta

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rukkolás kenyérsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg kenyér
4 db érett, kemény paradicsom
1 db durvára vágott zeller
1 db hámozott, kockára vágott uborka
1 csomó rukkola
30 szem kimagozott, összevágott fekete olajbogyó
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csomó bazsalikom
1 db citrom leve
1 fej durvára vágott lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A (lehetőleg sószegény) kenyeret vékony szeletekre vágjuk és mindkét oldalukat megsütjük.

2. A sült kenyereket fokhagymával bedörzsöljük, kihűtjük, kockákra vágjuk.

3. A durvára vágott paradicsomot szitára rakjuk, sózzuk, 15 percig csöpögtetjük.

4. A citromlevet, a bazsalikomot, az olajat, a sót, a borsot egy salátástálban összekeverjük.

5. Hozzáadjuk a pirított kenyérkockákat, a paradicsomot, a hagymát, az uborkát, a zellert, az olajbogyót és a rukkolát. Összerázzuk. Tálalás előtt 30 percig pihentetjük.

A recept Toszkánából származik, ahol a száraz kenyér a levesek és saláták gyakori alapanyaga.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Rukkolás kenyérsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1754 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Rukkolás kenyérsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
pinterest