Édes-savanyú saláta

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú saláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál mazsola
2 evőkanál fekete olajbogyó
½ db kárdi
½ fej rózsáira bontott karfiol
2 db vékonyra szeletelt articsókaszív
6 szál vékonyra szeletelt zellerszár
2 db finomra vágott édeskömény
1 db vékonyra szeletelt narancs
1 db vékonyra szeletelt citrom
4 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál kapribogyó
1 csipet
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 kisebb fej finomra vágott hagyma
1 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál víz
1 evőkanál paradicsompüré

Elkészítés:

1. A kárdit sós, forró vízben 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a karfiolrózsákat, az articsóka szeleteket, és még 5 percig főzzük.

2. Beletesszük a köményt és a zellert, majd további 5 percig együtt főzzük. Leszűrjük, kihűtjük.

3. A hagymát az olajon, közepes tűzön 2 percig pároljuk. Beleöntjük a vizet, lefedjük, alacsony hőfokon 10 percig főzzük.

4. Hozzáadjuk a cukrot, amit 10 perc alatt karamellizálunk. Ráöntjük az ecetet és a paradicsompürét. Körülbelül 4 percig főzzük. Ha kész, belekeverjük az olaj- és kapribogyót, a mazsolát. Sózzuk.

5. A narancs- és citromszeleteket tálalóedényen szépen elhelyezzük. A főtt zöldségeket a tálra halmozzuk, a szósszal leöntjük. Melegen tálaljuk.

Édes-savanyú saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 992 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Édes-savanyú saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
bevásárlólista