Avokádósaláta

Elkészítési idő: 5 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Avokádósaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db összevágott cikória
1 nagyobb kimagozott, kockára vágott avokádó
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ db citrom leve
1 ág bazsalikom
1 ág durvára vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az avokádót lecsepegtetjük citrommal, hogy ne barnuljon. Sózzuk.

2. Egy nagy tálban az avokádót, a cikóriát, a kukoricát és a petrezselymet óvatosan összeforgatjuk.

3. A fodros salátaleveleket a tálalóedényre rakjuk. Az avokádós keveréket óvatosan rákanalazzuk. Olajjal meghintjük, bazsalikomlevéllel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Ha úgy akarjuk kivenni az avokádó magját, hogy a hús ne sérüljön, egy nagyobb kés élét nyomjuk a magba, majd a kést megcsavarva emeljük ki a magot.
Általában éretlen avokádót tudunk vásárolni (ez biztonságosabb is, mintha túl puhát vennénk). Praktikus a tervezett elkészítés előtt 4-5 nappal megvásárolni, s szobahőmérsékleten újságpapírba csomagolva megérlelni. Ha nem tudunk ennyi ideig várni, egy nap alatt úgy érlelhetjük meg, ha egy banánnal nejlon zacskóba zárjuk. Ez ugyan befolyásolni fogja az ízét, de biztosan megpuhul.
Avokádósaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1216 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Avokádósaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
van itthon