Búzadarás, spenótos, sajtos szendvics

Adag: 4-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg főtt, finomra vágott spenót
15 dkg búzadara
20 dkg vékonyra szeletelt fontina sajt
vagy
20 dkg vékonyra szeletelt cheddar sajt
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
½ dl tej
1 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Felforraljuk a tejet a sóval, állandó keverés mellett, hozzáadjuk a búzadarát. Habverővel kevergetve, alacsony hőfokon csomómentessé főzzük.

2. A tűzről félrehúzzuk, belekeverjük a tojássárgákat, a reszelt parmezánt, és sózzuk. Olajozott deszkára borítjuk, 2,5 centiméter vastagságúra simítjuk. Kihűtjük. Süteményformával 8 darab 6 centiméter átmérőjű kört szúrunk belőle.

3. A vékonyra szeletelt sajtból a süteményformával ugyancsak 8 darab 6 centiméter átmérőjű kört szúrunk. A maradék sajtot lereszeljük.

4. A fokhagymát aranysárgára pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a spenótot, és 2-3 percig együtt pároljuk.

5. A búzadara-karikákat szárazon megpirítjuk. A karikákra váltakozva spenótkeveréket, illetve reszelt sajtot rakunk. Az utolsó réteg sajtkarika legyen. Fogpiszkálóval átszúrjuk. Grillsütőben vagy sütőben aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.

Ez a szemet gyönyörködtető szendvics előételként is tálalható.
Búzadarás, spenótos, sajtos szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1807 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Búzadarás, spenótos, sajtos szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
szólj hozzá, értékelj