Meleg, bazsalikomos kecskesajt

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomó friss bazsalikom
4 kisebb kecskesajt
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 db citrom leve
25 dkg zöldsaláta
4 szelet pirított kenyér
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A bazsalikomot az olaj felével robotgépben turmixoljuk. Félrerakjuk, 60 percen át pihentetjük.

2. A salátát elosztjuk 4 tálon, meghintjük olajjal és citromlével. Sózzuk, borsozzuk.

3. Egy felforrósított grillserpenyőben átmelegítjük a kecskesajtot. A pirítósokkal a salátaágyra helyezzük. Meglocsoljuk a bazsalikomdresszinggel. Tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Meleg, bazsalikomos kecskesajt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1703 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Meleg, bazsalikomos kecskesajt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
ételfotó