Sajtos, burgonyás pite

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos, burgonyás pite
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dkg vaj
80 dkg héjában főtt burgonya
2 és fél dl tej
25 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A sütőtál kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A burgonyát megfőzzük héjában. Leszűrjük. Kihűtjük, meghámozzuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy sütőtálat kivajazunk.

3. A kihűlt burgonyát egy centiméter átmérőjű szeletekre vágjuk. A sütőtálba rétegezzük. Rétegenként parmezán sajttal és vajdarabkákkal megszórjuk. Sózzuk, borsozzuk.

4. Ráöntjük a tejet, s végül 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.

Sajtos, burgonyás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2697 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sajtos, burgonyás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
lexikon