Sajtos, zöldséges palacsinta

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél szál Julienre vágott póréhagyma
3 db Julienre vágott cukkini
másfél szál Julienre vágott sárgarépa
60 dkg blansírozott spenót
másfél adag palacsintatészta
13 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
33 dkg frissen reszelt pecorino sajt
60 dkg ricotta
másfél db tojás
4 és fél evőkanál főzőtejszín
másfél gerezd finomra vágott fokhagyma
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Megsütjük a palacsintákat. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. A sárgarépát, a cukkinit, a póréhagymát (csak a fehér részét) egy serpenyőben, 2 evőkanál olajon megpároljuk. A zöldségkeveréket sütőtálba helyezzük.

3. A ricottát, a tojást, a pecorino sajtot és 6 dkg parmezánt egy tálban összekeverünk. A keverékkel megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük. A palacsinták felét a sütőtálba rakott zöldségekre rakjuk.

4. A fokhagymát a maradék olajon aranyszínűre sütjük, 7 percig pároljuk a spenóttal. A spenótot a palacsintákra öntjük.

5. A maradék töltött palacsintát a tetejére rakjuk. Borsozzuk. Tejszínnel meglocsoljuk és megszórjuk a maradék parmezánnal. Körülbelül 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.

Palacsinta

Palacsinta
2.5 dl tej
2 db tojás
15 dkg liszt
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál olvasztott vaj
ízlés szerint
A palacsintasütő kenéséhez::
kevés olaj vagy
kevés vaj

1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot.

2. Óvatosan beleöntjük a tejet és az olvasztott vajat.

3. A tésztát alaposan összekeverjük, 60 percre félrerakjuk.

4. A palacsintasütőt felmelegítjük, kevés olajat vagy vajat csepegtetünk bele, és egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőben körbefolyatunk.

5. A palacsinta mindkét oldalát megsütjük. A recept szerinti töltelékkel töltjük.

Sajtos, zöldséges palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2201 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sajtos, zöldséges palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
szótár