Sajtos, zöldséges palacsinta

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál Julienre vágott póréhagyma
2 db Julienre vágott cukkini
1 szál Julienre vágott sárgarépa
40 dkg blansírozott spenót
9 dkg frissen reszelt parmezán sajt
22 dkg frissen reszelt pecorino sajt
40 dkg ricotta
1 db tojás
3 evőkanál főzőtejszín
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Megsütjük a palacsintákat. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. A sárgarépát, a cukkinit, a póréhagymát (csak a fehér részét) egy serpenyőben, 2 evőkanál olajon megpároljuk. A zöldségkeveréket sütőtálba helyezzük.

3. A ricottát, a tojást, a pecorino sajtot és 6 dkg parmezánt egy tálban összekeverünk. A keverékkel megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük. A palacsinták felét a sütőtálba rakott zöldségekre rakjuk.

4. A fokhagymát a maradék olajon aranyszínűre sütjük, 7 percig pároljuk a spenóttal. A spenótot a palacsintákra öntjük.

5. A maradék töltött palacsintát a tetejére rakjuk. Borsozzuk. Tejszínnel meglocsoljuk és megszórjuk a maradék parmezánnal. Körülbelül 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.

Palacsinta

Palacsinta
2.5 dl tej
2 db tojás
15 dkg liszt
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál olvasztott vaj
ízlés szerint
A palacsintasütő kenéséhez::
kevés olaj vagy
kevés vaj

1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot.

2. Óvatosan beleöntjük a tejet és az olvasztott vajat.

3. A tésztát alaposan összekeverjük, 60 percre félrerakjuk.

4. A palacsintasütőt felmelegítjük, kevés olajat vagy vajat csepegtetünk bele, és egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőben körbefolyatunk.

5. A palacsinta mindkét oldalát megsütjük. A recept szerinti töltelékkel töltjük.

Sajtos, zöldséges palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2286 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sajtos, zöldséges palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
google+