Kétsajtos palacsinta

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A palacsintához:
2 db tojás
6 evőkanál tej
másfél dl víz
5 dkg fehér búzaliszt
1 evőkanál vaj
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj
A töltelékhez:
25 dkg ricotta
15 dkg kecskesajt
1 evőkanál vaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott majoránna
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
9 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 csomó rukkola
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A csicseriborsólisztet egy tálban összekeverjük a vízzel. Egy másik tálban felverjük a tojásokat és a tejet.

2. Ebbe a tálba szitáljuk a búzalisztet, beleöntjük az olvasztott vajat, majd a csicseriborsós masszát. Alaposan elkeverjük, sózzuk.

3. A palacsintasütőt kikenjük olajjal. A palacsintát mindkét oldalán megsütjük. A műveletet addig ismételjük, amíg a tészta elfogy. A megsütött palacsintát ne hagyjuk kihűlni.

4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy nagy sütőtálat kivajazunk. A töltelékhez a ricottát, a kecskesajtot, 6 dkg parmezánt, a majoránnát, a petrezselymet, a fokhagymát összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

5. A tölteléket a palacsintákra kenjük. Feltekerjük. A töltött palacsintát a hajtással lefelé a sütőtálba rakjuk, a maradék parmezánnal és vajdarabokkal megszórjuk. Körülbelül 8-10 perc alatt barnára sütjük. Rukkolaágyon melegen tálaljuk.

Kétsajtos palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1124 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Kétsajtos palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
vegetáriánus ételek