Gyömbér ropogós

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyömbér ropogós
Adag: 2 tepsi (20-24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt szegfűbors
1 teáskanál őrölt fahéj
12 és fél dkg kockára vágott vaj
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet
22 és fél dkg univerzális liszt
vagy
22 és fél dkg fehér liszt
dkg aranyszirup
vagy
dkg kukoricaszirup

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, gyömbért, sütőport, szódabikarbónát, szegfűborsot, fahéjat, sót. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk.

3. Hozzákeverjük a cukrot, kukoricaszirupot, jól elkeverjük. A tésztából diónyi golyókat formálunk és a sütőlemezekre helyezzük egymástól 5 cm-re.

4. 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Sütés közben figyeljük a sütőt, mivel a sütemény gyorsan megbarnulhat. A sütit hagyjuk a lezárt sütőben, amíg megkeményedik. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Gyömbér ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1836 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Gyömbér ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
recepttár