Gyömbéres ropogós



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, gyömbért, sütőport, szódabikarbónát, sót. Hozzákeverjük a barna cukrot.
3. A vajat és a kukoricaszirupot felolvasztjuk. Félrehúzzuk, hagyjuk kihűlni.
4. A vajas keveréket a száraz adalékhoz adjuk. Hozzáadjuk a tojást, kemény tésztát gyúrunk. A tésztából diónyi golyókat formálunk és a sütőlemezekre helyezzük egymástól 5 cm-re.
5. 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Még 5 percig hagyjuk a lezárt sütőben, amíg megkeményedik. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.