Mogyoróvajas halom

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mogyoróvajas halom
Adag: 2 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg mogyoróvaj
7 és fél dkg zabpehely
9 dkg mazsola
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt szerecsendió
1 csipet
1 dl méz
vagy
25 dkg fehér liszt
1 dl repceolaj
vagy

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót, szegfűszeget és sót. Egy másik tálban az olajat, mézet, mogyoróvajat kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük.

3. Hozzáadjuk a száraz adalékot, zabpelyhet, mazsolát. Összegyúrjuk. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 2,5 cm-re.

4. 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Még pár percig hagyjuk a lezárt sütőben, amíg megkeményedik. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Mogyoróvajas halom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1140 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mogyoróvajas halom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szótár