Pekándiós, fahéjas csók
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 2 tepsi (20-25 darab)
vagy
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, sót. Egy másik tálban a vajat, cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük.
3. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot, sima tésztát gyúrunk. A pekándiót és fahéjat kis tálban összekeverjük.
4. A tésztából diónyi golyókat formálunk, és pekános, fahéjas keverékbe forgatjuk. A golyókat egymástól 5 cm-re a sütőlemezekre rakjuk. 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.