Cukormázas diós falatok



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt a süteményhez 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, fahéjat, gyömbért és sót. Egy másik tálban a vajat, növényi zsiradékot vagy margarint, barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük.
3. Egyenként hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük Hozzáadjuk a száraz adalékot, mazsolát, diót. Összegyúrjuk.
4. A sütőlemezekre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 2,5 cm-re. 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.
5. A mázhoz a porcukrot, tejet összekeverjük. A mázat nejlonzacskóba töltjük, a sarkát kissé levágjuk és a sütemények tetejét a mázzal megrajzoljuk.