Csattanós mogyoró

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csattanós mogyoró
Adag: 2 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg durvára tört mogyoró
3 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál kukoricaliszt
1 csipet
1 teáskanál vaníliakivonat
3 db felvert tojásfehérje
3 evőkanál fehér liszt
vagy
3 evőkanál univerzális liszt

Elkészítés:

1. Egy tálban összekeverjük a mogyorót, cukrot, lisztet, kukoricalisztet, sót. Hozzáadjuk a vajat, vaníliakivonatot, fahéjat.

2. Belekeverjük a tojásfehérjéket. A tálat folpackkal letakarjuk, 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

3. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt alumíniumfóliával kibélelünk.

3. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Csattanós mogyoró
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 921 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Csattanós mogyoró
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
van itthon