Kávés, mogyorós tallér



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, és sót. Egy másik tálban a vajat, cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a kávét vagy a neszkávét (ha ez utóbbit használjuk, akkor 1 evőkanál meleg vízben oldjuk fel), vaníliakivonatot, tovább keverjük.
3. Belekeverjük a száraz adalékot. Sima tésztát gyúrunk. Diónyi golyókat formálunk, és egymástól 4 cm-re a sütőlemezekre rakjuk. A tészta tetejét villával lelapogatjuk, 3-3 mogyoróval megdíszítjük.
4. 15-20 perc alatt keményre sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.