Különleges datolyás, citromos halmocska

Adag: 2 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg lágy vaj
1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
5 dkg kimagozott, finomra vágott datolya
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 evőkanál kukoricaliszt
1 csipet
1 teáskanál rumaroma
7 és fél dkg fehér liszt
vagy
7 és fél dkg univerzális liszt

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, kukoricalisztet, sót. Egy másik tálban a vajat, cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat.

2. A tojásfehérjéket kézi mixerrel magas fordulatszámon habbá verjük. Óvatosan a vajas keverékbe forgatjuk. Hozzákeverjük a száraz adalékot, datolyát, citromlevet, rumkivonatot.

3. A tálat folpackkal letakarjuk, 30 percre a hűtőszekrénybe rakjuk.

4. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. A sütőlemezekre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 4 cm-re. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Különleges datolyás, citromos halmocska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 854 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Különleges datolyás, citromos halmocska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
pinterest