Különleges datolyás, citromos halmocska



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, kukoricalisztet, sót. Egy másik tálban a vajat, cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat.
2. A tojásfehérjéket kézi mixerrel magas fordulatszámon habbá verjük. Óvatosan a vajas keverékbe forgatjuk. Hozzákeverjük a száraz adalékot, datolyát, citromlevet, rumkivonatot.
3. A tálat folpackkal letakarjuk, 30 percre a hűtőszekrénybe rakjuk.
4. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. A sütőlemezekre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 4 cm-re. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.