Narancsos, mazsolás halom

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Narancsos, mazsolás halom
Adag: 2 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál finomra reszelt narancshéj
12 és fél dkg lágy vaj
12 dkg mazsola
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál
1 db felvert tojás
½ teáskanál vaníliakivonat
vagy
20 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport és sót. Egy másik tálban a vajat, cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, vaníliakivonatot, tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot, mazsolát, narancshéjat. Összekeverjük.

3. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástál 5 cm-re. 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Még pár percig hagyjuk a lezárt sütőben, amíg megkeményedik. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Narancsos, mazsolás halom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 953 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Narancsos, mazsolás halom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
facebook