Fűszeres, mazsolás halom
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 2 tepsi (24-30 darab)
vagy
Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, fahéjat, sütőport, szegfűszeget, szerecsendiót, sót.
2. Egy másik tálban a vajat, barna cukrot, tojásokat kézi mixerrel közepes fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a száraz adalékot, mazsolát, mandulát. A tálat folpackkal letakarjuk, 30 percre a hűtőszekrénybe rakjuk.
3. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.
4. A sütőlemezekre púpozott teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.