Hagymamártás



Elkészítés:
1. A megtisztított hagymát vékonyan felszeleteljük.
2. Lábosban megforrósítjuk az olajat és beletesszük a hagymát. Fedő alatt pároljuk, gyakran megkeverjük.
3. Apránként felöntjük a levessel és körülbelül 180 perc alatt pépesre főzzük. Roston sült húsokhoz kínáljuk.
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.