Paprikamártás

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paprikamártás
Adag: 1 adag (0.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg húsos zöldpaprika
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál kristálycukor
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldpaprikát parázson, grillben vagy sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A héját lehúzzuk, csutkáját kivesszük.

2. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá. Cukorral, ecettel, sóval ízesítjük, felöntjük az olívaolajjal és 5-10 perc alatt összefőzzük.

3. Fakanállal szétnyomkodjuk.

Hal vagy csirke mellé kínáljuk.

Még finomabb, ha egy éjszakán át állni hagyjuk.
Paprikamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1647 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Paprikamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
cikkek