Gyümölcsös diós tallér

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyümölcsös diós tallér
Adag: 2 tepsi (26 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 és fél dkg arany mazsola
7 és fél dkg kimagozott, finomra vágott datolya
5 dkg finomra aprított dió
1 db tojás
10 dkg barna cukor
9 dkg lágy vaj
2 evőkanál víz
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál szódabikarbóna
vagy
15 dkg fehér liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, fahéjat. Egy kis tálban összekeverjük a szódabikarbónát, vizet. Belekeverjük a datolyát, mazsolát.

3. Egy másik tálban a vajat, cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Belekeverjük a datolyás és mazsolás keveréket, hozzáadjuk a száraz adalékot, diót. Összekeverjük.

4. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 2,5 cm-re. 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük. Még pár percig, amíg megkeményedik, hagyjuk a lezárt sütőben. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Gyümölcsös diós tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1887 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Gyümölcsös diós tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
facebook