Gyümölcsös diós tallér



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, fahéjat. Egy kis tálban összekeverjük a szódabikarbónát, vizet. Belekeverjük a datolyát, mazsolát.
3. Egy másik tálban a vajat, cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Belekeverjük a datolyás és mazsolás keveréket, hozzáadjuk a száraz adalékot, diót. Összekeverjük.
4. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 2,5 cm-re. 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük. Még pár percig, amíg megkeményedik, hagyjuk a lezárt sütőben. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.