Mogyorós, zabpelyhes halom

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mogyorós, zabpelyhes halom
Adag: 3 tepsi (45 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál finomra vágott szárított füge
5 dkg finomra aprított mogyoró
7 és fél dkg zabpehely
2 evőkanál napraforgómag
1 db citrom héja, finomra reszelt
1 teáskanál vaníliakivonat
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk.

2. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kézi mixerrel közepes fordulatszámon habbá verjük. A mixert magas fokozatra kapcsoljuk, a maradék cukrot óvatosan hozzáadva kemény habot verünk.

3. A vaníliakivonatot, zabpelyhet, mogyorót és fügét óvatosan a habhoz keverjük. Citromlével megspricceljük, citromhéjjal megszórjuk. A sütőlemezekre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 2,5 cm-re. Napraforgómaggal megszórjuk.

4. 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük. Még 15 percig hagyjuk a lezárt sütőben. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Mogyorós, zabpelyhes halom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1150 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mogyorós, zabpelyhes halom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
pinterest