Mazsolás mámor

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mazsolás mámor
Adag: 2 tepsi (20-25 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 és fél dkg mazsola
12 és fél dkg darabolt vaj
1 db felvert tojás
10 dkg barna cukor
1 csipet
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
1 teáskanál sütőpor
vagy
30 dkg fehér liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, szerecsendiót és sót. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk.

3. Hozzáadjuk a barna cukrot, kandírozott gyümölcshéjat, mazsolát, tojást. Összekeverjük.

4. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Mazsolás mámor
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1280 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mazsolás mámor
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szólj hozzá, értékelj