Almaszószos sütemény

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almaszószos sütemény
Adag: 3 tepsi (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl almapüré
18 dkg arany mazsola
1 db tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
10 dkg barnacukor
12 és fél dkg lágy vaj
½ teáskanál
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
7 dkg finomra aprított dió
vagy
30 dkg fehér liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban a vajat, a cukrot és a barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük.

3. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliakivonatot és tovább keverjük. Beleöntjük az almaszószt.

4. Belekeverjük a száraz adalékot, a mazsolát és a diót. A sütőlemezekre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re.

5. Aranyszínűre sütjük 8-10 perc alatt. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Ha nem tudunk készen almaszószt (almapürét) vásárolni, magunk is könnyen elkészíthetjük. Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk, megpároljuk, majd villával összetörjük, vagy turmixoljuk.
Almaszószos sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1085 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Almaszószos sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
lexikon