Mazsolás rágcsálnivaló

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mazsolás rágcsálnivaló
Adag: 2 tepsi (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg mazsola
12 és fél dkg margarin
vagy
12 és fél dkg zsiradék
5 dkg tört dió
½ teáskanál őrölt szerecsendió
½ teáskanál őrölt fahéj
1 csipet
½ teáskanál szódabikarbóna
1 és ¼ dl víz
1 db tojás
15 dkg barna cukor
30 dkg fehér liszt
vagy
A tepsi kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két tepsit kivajazunk.

2. Egy tálban összekeverjük a növényi zsiradékot vagy margarint a cukorral.

3. Hozzáadjuk a tojást és a mazsolát. Óvatosan beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a sót, a fahéjat, a szerecsendiót és a diót. Alaposan összekeverjük.

4. Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. A tepsikre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. Aranybarnára sütjük kb. 10-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Mazsolás rágcsálnivaló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1351 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mazsolás rágcsálnivaló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
cikkek