Duplacsokis, meggyes tallér

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Duplacsokis, meggyes tallér
Adag: 3 tepsi (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg durvára tört étcsokoládé
15 dkg durvára tört fehér csokoládé
20 dkg magozott meggy
vagy
20 dkg magozott meggybefőtt
5 dkg finomra aprított makadámdió
1 és ¼ dl cseresznyepálinka
½ teáskanál szódabikarbóna
1 csipet
12 és fél dkg lágy vaj
10 dkg barnacukor
másfél teáskanál vaníliakivonat
¼ teáskanál mandulaaroma
1 db tojás
22 és fél dkg univerzális liszt
vagy
22 és fél dkg fehér liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk.

2. A meggyet a cseresznyepálinkában 15 percig áztatjuk, majd lecsöpögtetjük.

3. Egy tálba szórjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban a vajat, a cukrot és a barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, vanília- és a mandulakivonatot, majd tovább keverjük.

4. Belekeverjük a száraz adalékot, a meggyet, az étcsokoládét, a fehér csokoládét és a makadámdiót. A sütőlemezekre púpozott teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. Világosbarnára sütjük 12-15 perc alatt. Még 15 percig hagyjuk a kikapcsolt sütőben. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Duplacsokis, meggyes tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1093 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Duplacsokis, meggyes tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
lexikon