Gömbölyded mogyorós

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gömbölyded mogyorós
Adag: 1 tepsi (16-20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg durvára tört mogyoró
9 dkg durvára tört tejcsokoládé
9 dkg durvára tört fehér csokoládé
12 és fél dkg lágy vaj
1 csipet
½ teáskanál sütőpor
másfél evőkanál keserű kakaópor
5 dkg zabpehely
1 db felvert tojás
15 dkg barna cukor
10 dkg fehér liszt
vagy
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálban a vajat és a barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, a kakaót, a sütőport és sót. Belekeverjük a fehér és tejcsokoládét meg a mogyorót.

3. A sütőlemezre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 1 cm-re. Sütjük 10-15 percig, a sütési idő alatt kissé megdagad, és felülete rusztikus, csomós lesz. Még hagyjuk néhány percig a kikapcsolt sütőben. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Gömbölyded mogyorós
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2117 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Gömbölyded mogyorós
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
google+