Csokis mokka fekete borssal

Adag: 2 tepsi (25-30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg keserű csokoládéchips
25 dkg durvára tört keserű csokoládé
2 evőkanál kávélikőr
½ teáskanál frissen reszelt fekete bors
2 evőkanál vaníliakivonat
2 db tojás
6 dkg vaj
9 dkg mazsola
1 csipet
½ teáskanál sütőpor
30 dkg fehér liszt
vagy
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a fekete borsot és a sót.

3. Egy kis lábasban, alacsony hőfokon a kávélikőrben a mazsolát felmelegítjük. A csokoládét a vajjal vízfürdő fölött megolvasztjuk.

4. A tojást a cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a vaníliakivonatot. Hozzáadjuk a száraz adalékot, a mazsolát és a csokoládéchipset, majd összekeverjük.

5. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. Addig sütjük, amíg kissé megkeményedik (kb. 10-12 perc). Még hagyjuk néhány percig a kikapcsolt sütőben. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Csokis mokka fekete borssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1365 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Csokis mokka fekete borssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
cikkek