Paprikás olaj
Elkészítési idő:
10 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag (0.5 liter)
Elkészítés:
1. A csípős fűszerpaprikát hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk.
2. Finomra vágjuk és beletesszük az extraszűz olívaolajba a babérlevéllel együtt.
3. Tiszta üvegbe öntjük, lezárjuk és sötét, hűvös helyen 1 hónapig állni hagyjuk.
4. Az olajat leszűrjük, visszaöntjük az üvegbe és beleteszünk 2-3 friss fűszerpaprikát.
5. Tésztákhoz, pizzára öntve, hal, hús, zöldség ízesítésére használjuk.
6. A még csípősebb íz eléréséhez másfél hónapig érleljük.
Konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, ne töröljük ki az üveget.