Paprikás olaj

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paprikás olaj
Eszközök: kés, papírtörlő, szűrő
Adag: 1 adag (0.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg friss csípős pirospaprika

Elkészítés:

1. A csípős fűszerpaprikát hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk.

2. Finomra vágjuk és beletesszük az extraszűz olívaolajba a babérlevéllel együtt.

3. Tiszta üvegbe öntjük, lezárjuk és sötét, hűvös helyen 1 hónapig állni hagyjuk.

4. Az olajat leszűrjük, visszaöntjük az üvegbe és beleteszünk 2-3 friss fűszerpaprikát.

5. Tésztákhoz, pizzára öntve, hal, hús, zöldség ízesítésére használjuk.

6. A még csípősebb íz eléréséhez másfél hónapig érleljük.

Konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, ne töröljük ki az üveget.
Paprikás olaj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2050 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Paprikás olaj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recept beküldése