Tonhal olajban

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Tonhal olajban
Adag: 1 adag (1 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl olívaolaj
75 dkg tonhal
12 dkg

Elkészítés:

1. Nagy lábosban vizet forralunk.

2. Beletesszük a felszeletelt tonhalat és a sót. 90 percet főzzük. Lecsöpögtetjük, itatósra szedve megszárítjuk, majd 12 órán át állni hagyjuk.

3. Két félliteres üveget sterilizálunk.

4. A halat lebőrözzük, a szálkákat kiszedjük, majd a húst kézzel kisebb darabokra széttépjük.

5. Üvegekbe szétosztjuk. Olajjal felöntjük. Rácsavarjuk a fedőt.

Konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, ne töröljük ki az üveget.
A tonhalat mindig zöld salátával tálaljuk.
Tonhal olajban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1638 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Tonhal olajban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj