Pekándiós biscotti

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pekándiós biscotti
Adag: 2 tepsi (35 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg durvára tört pekándió
1 és ¼ dl juharszirup
½ teáskanál vaníliakivonat
2 db tojás
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
10 dkg finomszemcséjű kukoricadara
vagy
25 dkg fehér liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kukoricadarát, a sütőport és a sót. Egy másik tálban a tojásokat, a tojássárgáját és a vaníliakivonatot habosra keverjük. Hozzáadjuk a száraz adalékot, a pekándiót és a juharszirupot. Kemény tésztát gyúrunk. Négy 2,5 cm átmérőjű hengert formálunk a tésztából.

3. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk, lelapítjuk, rést hagyva köztük, és 25-30 percig sütjük. Vágódeszkára rakjuk, 15 percig hűtjük.

4. A sütő hőfokát 150 °C-ra (gáztűzhelynél 2-es fokozat) csökkentjük. A tésztát fűrészfogú késsel átlósan kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, a szeletek mindkét oldalát az előkészített sütőlemezeken elosztva 15-20 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Pekándiós biscotti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1432 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Pekándiós biscotti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
recepttár