Gyümölcsös biscotti

Adag: 1 tepsi (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál finomra reszelt citromhéj
1 db narancs reszelt héja
4 dkg héjas mandula
5 dkg finomra vágott aszalt szilva
2 és fél dkg finomra vágott aszalt sárgabarack
5 dkg kimagozott, finomra vágott datolya
9 dkg fenyőmag
3 db felvert tojás
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
4 dkg blansírozott, pirított mandula
30 dkg fehér liszt
vagy
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). A blansírozott mandulát tepsibe terítjük és 7 perc alatt megpirítjuk. Kihűtjük, félbevágjuk.

2. A sütő hőfokát 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat) növeljük. Egy sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. Egy serpenyőben, közepes tűzön, szárazon 5-7 perc alatt megpirítjuk a fenyőmagot.

3. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport és a sót. Belekeverjük a cukrot, a datolyát, a sárgabarackot, a szilvát, a felezett és egész mandulát, a fenyőmagot, a narancs- és citromhéjat.

4. A tojásokat mixerrel magas fordulatszámon habosítjuk, és a száraz adalékhoz adjuk, majd összegyúrjuk. A tésztát kettéosztjuk. Két hosszú, 3 cm átmérőjű hengert formálunk. Az előkészített sütőlemezre rakjuk, lelapítjuk, rést hagyva köztük, és 15-20 percig sütjük.

5. Vágódeszkára rakjuk, 10 percig hűtjük. A sütő hőfokát 150 °C-ra (gáztűzhelynél 2-es fokozat) csökkentjük. A tésztát fűrészfogú késsel átlósan kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, a szeletek mindkét oldalát az előkészített sütőlemezen elosztva 7-10 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

A mandula finomabb és gusztusosabb lesz, ha leforrázzuk. Ekkor barna héja könnyen eltávolítható. Jobban kiadja ízét a mandula, ha ezután szárazon, enyhén megpirítjuk.
Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Gyümölcsös biscotti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1955 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Gyümölcsös biscotti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
most van szezonja