Mandulás, omlós teasüti



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet és a sót. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást és a citromhéjat, majd tovább keverjük.
2. Hozzáadjuk a száraz adalékot és kemény tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm-es tésztát nyújtunk. Éles késsel 4 x 8 cm-es téglalapokat vágunk. A tészta tetejét jeges vízzel megspricceljük, és a fél mandulákat ferdén rárakjuk. A megdíszített tésztát fémlapáttal az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Világos aranyszínűre sütjük 20-25 perc alatt. A sütőlemezeken hagyjuk kihűlni.