Mogyorós, szegfűszeges biscotti

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mogyorós, szegfűszeges biscotti
Adag: 2 tepsi (25 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg pirított mogyoró
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
2 db tojás
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet
1 db citrom héja, finomra reszelt
½ teáskanál vaníliakivonat
vagy
25 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). A mogyorót egy tepsibe terítjük és 7 perc alatt aranyszínűre pirítjuk. A megpirult héját konyharuhával ledörzsöljük, a magokat durvára törjük.

2. Két sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. Egy tálba szórjuk a lisztet, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót. Egy másik tálban a cukrot, a tojást és a tojássárgáját kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük.

3. Hozzáadjuk a száraz adalékot, a mogyorót, a citromhéjat és a vaníliakivonatot és sima tésztát gyúrunk. A tésztát kettéosztjuk, 30 cm hosszú és 4 cm átmérőjű hengereket formálunk belőle. Az egyik előkészített sütőlemezre rakjuk, lelapítjuk, rést hagyva köztük, majd 25-30 percig sütjük.

4. Vágódeszkára rakjuk és 15 percig hűtjük. A sütő hőfokát 150 °C-ra (gáztűzhelynél 2-es fokozat) csökkentjük. A tésztát fűrészfogú késsel átlósan kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, a szeletek mindkét oldalát az előkészített 2 sütőlemezen elosztva 15-20 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Könnyebben meghámozható a mogyoró, ha 2 percre leforrázzuk, majd eltávolítjuk a héjat és hagyjuk megszáradni.
Mogyorós, szegfűszeges biscotti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1728 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mogyorós, szegfűszeges biscotti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
cikkek