Olajbogyókrém
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Egy félliteres üveget sterilizálunk a lent leírt metódus szerint.
2. A kimagozott fekete vagy zöld olajbogyót éles késsel felaprítjuk vagy robotgépben ledaráljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
3. Annyi olajat keverünk bele, hogy krémes állagú legyen. Ízlés szerint fokhagymával, zöldfűszerekkel is fűszerezhetjük.
4. Üvegbe töltjük, tetejére olajat öntünk. Rácsavarjuk a fedőt és hűtőszekrénybe helyezzük. Pirítóshoz vagy főtt tészta mártásához használjuk.
Konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, ne töröljük ki az üveget.
Töltött tojást, mártásokat, krémeket is ízesíthetünk vele.