Olajbogyókrém

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olajbogyókrém
Adag: 1 adag (0.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg kimagozott zöld olívabogyó
vagy
40 dkg kimagozott fekete olívabogyó
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy félliteres üveget sterilizálunk a lent leírt metódus szerint.

2. A kimagozott fekete vagy zöld olajbogyót éles késsel felaprítjuk vagy robotgépben ledaráljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3. Annyi olajat keverünk bele, hogy krémes állagú legyen. Ízlés szerint fokhagymával, zöldfűszerekkel is fűszerezhetjük.

4. Üvegbe töltjük, tetejére olajat öntünk. Rácsavarjuk a fedőt és hűtőszekrénybe helyezzük. Pirítóshoz vagy főtt tészta mártásához használjuk.

Konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, ne töröljük ki az üveget.
Töltött tojást, mártásokat, krémeket is ízesíthetünk vele.
Olajbogyókrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4982 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Olajbogyókrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recepttár