Ricottás és cukkinis palacsinta



Elkészítés:
1. A tejet és a lisztet egy edényben összekeverjük, beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a petrezselymet, a majoránnát. Sózzuk.
2. A vajat felolvasztjuk, a palacsintasütőt kikenjük. A palacsintát mindkét oldalán megsütjük. A műveletet addig ismételjük, amíg a tészta elfogy. A megsütött palacsintát ne hagyjuk kihűlni.
3. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kivajazunk egy nagy sütőtálat.
4. A töltelékhez közepes hőmérsékleten, a vajon puhára pároljuk a cukkinit. Beletesszük a cukkinivirágot, a ricottát, a fenyőmagot, a szerecsendiót. További 3 percig még együtt pároljuk.
5. A palacsinták közepére 2-3 evőkanálnyi tölteléket kanalazunk. A palacsintatésztát félbe-, majd ismét félbehajtjuk. A töltött palacsintákat az előkészített sütőtálra rakjuk. Tetejére öntjük a tejszínt, meghintjük parmezánnal.
6. Lefedjük alumíniumfóliával, 10 percig sütjük. A fóliát leszedjük, a tésztát további 10 percig sütjük, amíg a palacsinták teteje ropogós barna nem lesz.