Zöldborsószuflé

Zöldborsófelfújt

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
18 dkg friss zöldborsó
2 és fél dl tej
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldborsót forró, sós vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, robotgépben turmixoljuk.

2. Egy kis serpenyőben megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, óvatosan beleöntjük a tejet. Felforraljuk, majd állandó keverés mellett alacsony hőfokon, 10 perc alatt besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk.

3. A szószt, a parmezánt a zöldborsópüréhez keverjük. Kihűtjük, majd 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat), s közben 4 kis szuflé formát kivajazunk, kilisztezünk.

5. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a cukrot, s a habot a borsópüréhez keverjük. A pürét az előkészített szuflé formákba kanalazzuk, végül 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.

Sokkal finomabb lesz a zsenge zöldborsó, ha nem vízben főzzük, hanem saját levében pároljuk puhára.
Zöldborsószuflé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2381 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Zöldborsószuflé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
google+