Spenótos keménytojás

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db keményre főzött tojás
25 dkg spenót
1 és ¼ dl főzőtejszín
4 szelet fehér szendvicskenyér
6 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál finomra vágott snidling
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. A kenyerekből kerek süteményszaggatóval 8 kört szúrunk. Olajjal megkenjük, a sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

3. A spenótot hideg, folyó vízben megmossuk, de nem szárítjuk meg. Egy serpenyőben 3 percig fonnyasztjuk. Lecsöpögtetjük, az összes nedvességet kinyomkodjuk. Robotgépbe rakjuk, hozzáadjuk a parmezánt és a tejszínt. A spenótot krémmé turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk.

4. A tojássárgákat összemorzsoljuk. A tósztokat tálalótálra helyezzük, a fél tojásokat a pirított kenyerekre rakjuk.

5. A fél tojásokat megtöltjük a spenótkrémmel, az összemorzsolt tojássárgájával, továbbá meghintjük a snidlinggel.

Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Spenótos keménytojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1790 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Spenótos keménytojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
facebook