Spenótos keménytojás



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. A kenyerekből kerek süteményszaggatóval 8 kört szúrunk. Olajjal megkenjük, a sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
3. A spenótot hideg, folyó vízben megmossuk, de nem szárítjuk meg. Egy serpenyőben 3 percig fonnyasztjuk. Lecsöpögtetjük, az összes nedvességet kinyomkodjuk. Robotgépbe rakjuk, hozzáadjuk a parmezánt és a tejszínt. A spenótot krémmé turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
4. A tojássárgákat összemorzsoljuk. A tósztokat tálalótálra helyezzük, a fél tojásokat a pirított kenyerekre rakjuk.
5. A fél tojásokat megtöltjük a spenótkrémmel, az összemorzsolt tojássárgájával, továbbá meghintjük a snidlinggel.