Sült zöldséges omlett olajbogyóval

| , Olajbogyós omlett receptek
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült zöldséges omlett olajbogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb fej finomra vágott hagyma
4 db tojás
100 dkg érett, kemény paradicsom
21 és fél dkg frissen reszelt gruyere sajt
10 dkg kimagozott fekete olajbogyó
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csomó finomra vágott zöldfűszer
1 és ¼ dl tej
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. A paprikát és a paradicsomot mikróban, magas fokozatban 3 percig előfőzzük. Meghámozzuk. A paprikát csíkokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk.

3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát 10 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a zöld fűszereket (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, turbolya). Sózzuk, borsozzuk, majd 4 percig főzzük.

4. A tojást, a tejet és a sajtot tálban összekeverjük. Beletesszük a sült zöldségeket. Összekeverjük.

5. Egy sütőtálat kivajazunk. A tejes, tojásos, sajtos sült zöldséget a sütőtálba borítjuk. A tetejére fekete olajbogyókat rakunk, és 25-30 perc alatt készre sütjük az ételt. Forrón vagy hidegen tálaljuk.

Sült zöldséges omlett olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1973 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sült zöldséges omlett olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
cikkek