Sült burgonyás, gombás omlett

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült burgonyás, gombás omlett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
40 dkg burgonya
4 db finomra vágott vargánya
7 evőkanál főzőtejszín
1 kisebb fej finomra vágott hagyma
1 csipet friss, finomra vágott kakukkfű
1 csipet friss, finomra vágott majoránna
2 teáskanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 csipet friss, finomra vágott rozmaring
1 evőkanál vaj
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Forró, sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük a hámozott burgonyát. Leszűrjük, vékonyan felszeleteljük.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 20 centiméter átmérőjű sütőformát kivajazunk.

3. Egy serpenyőben az olajon és a vajon 4 perc alatt üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a gombát és a zöld fűszereket. Sózzuk, borsozzuk, majd 5 perc alatt puhára pároljuk.

4. A tojásokat és a tejszínt egy nagy edényben összekeverjük. Sózzuk. Beletesszük a párolt hagymás gombát és a burgonyát. Alaposan elkeverjük, a kivajazott sütőformába öntjük, s végül 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalóedényre borítjuk. Szeletenként, melegen tálaljuk.

Ha ebédre kínáljuk, adjunk mellé friss salátát.
Sült burgonyás, gombás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1649 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sült burgonyás, gombás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
most van szezonja