Tojás francia módra

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojás francia módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db keményre főzött tojás
10 db érett, hámozott paradicsom
2 szál finomra vágott póréhagyma
12 szem kimagozott, finomra vágott zöld olívabogyó
vagy
12 szem kimagozott, finomra vágott fekete olajbogyó
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál vajforgács
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A paradicsomokat hosszában kettévágjuk.

2. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a fele mennyiségű paradicsomot vágott felületével felfelé belehelyezzük. Sózzuk.

3. Az olajbogyó, a vékonyra szeletelt tojás, a petrezselyem, a póréhagyma felével (csak a fehér részét használjuk) beborítjuk. Sózzuk.

4. A besamel felét ráöntjük. A rétegezést megismételjük. A tetejére besamel és vajforgács kerül.

5. Körülbelül 25-30 perc alatt világosbarnára sütjük. Forrón tálaljuk.

Besamelmártás

Besamelmártás
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
7.5 dl tej
0.5 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A vajat egy edényben, közepes hőfokon felolvasztjuk.

2. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd világossárgára pirítjuk.

3. A tűzről levéve beleöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.

4. A tűzre visszatéve 10 perc alatt besűrítjük, sózzuk, borsozzuk, s végül megszórjuk szerecsendióval.

Tojás francia módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1982 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Tojás francia módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
tippek, fortélyok