Cukkinis, gombás omlett

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cukkinis, gombás omlett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tojás
30 dkg gomba
2 db vékonyra szeletelt cukkini
4 evőkanál vaj
3 evőkanál tej
4 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szezámmag
1 ág finomra vágott kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tisztított gombát vékonyra vágjuk. A gombát és a fokhagymát egy nagy serpenyőben, alacsony hőfokon, a vaj felén puhára pároljuk. A fokhagymát kidobjuk.

2. A gombához adjuk a cukkinit, a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk, 10 percig tovább pároljuk.

3. A tojásokat egy edényben habosra keverjük. Beletesszük a parmezánt és a tejet. Sózzuk, borsozzuk.

4. A cukkini- és gombakeverékre öntjük, majd 4-5 percig, amíg a tojás megszilárdul, együtt sütjük. Szezámmaggal megszórjuk. Óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Forrón tálaljuk.

Cukkinis, gombás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2903 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Cukkinis, gombás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
hírlevél