Sült, töltött tojás

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült, töltött tojás
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
25 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál összevágott kapribogyó
1 csipet
2 és fél dl besamelmártás
1 evőkanál vaj
3 dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. Hosszában kettévágjuk, a sárgáját kiszedjük.

2. A tojássárgákat a kapribogyóval, a sóval és a vajjal egy edényben összekeverjük. A fél tojásokat megtöltjük a keverékkel.

3. A töltött tojásokat a besamelbe mártjuk, zsemlemorzsába forgatjuk.

4. Egy edényben felforrósítjuk az olajat. A töltött tojásokat 5-7 perc alatt aranyszínűre, ropogósra sütjük. Szűrőlapáttal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük. Forrón kínáljuk.

Besamelmártás

Besamelmártás
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
7.5 dl tej
0.5 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A vajat egy edényben, közepes hőfokon felolvasztjuk.

2. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd világossárgára pirítjuk.

3. A tűzről levéve beleöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.

4. A tűzre visszatéve 10 perc alatt besűrítjük, sózzuk, borsozzuk, s végül megszórjuk szerecsendióval.

Sült, töltött tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2030 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sült, töltött tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
cikkek