Sült, töltött tojás



Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. Hosszában kettévágjuk, a sárgáját kiszedjük.
2. A tojássárgákat a kapribogyóval, a sóval és a vajjal egy edényben összekeverjük. A fél tojásokat megtöltjük a keverékkel.
3. A töltött tojásokat a besamelbe mártjuk, zsemlemorzsába forgatjuk.
4. Egy edényben felforrósítjuk az olajat. A töltött tojásokat 5-7 perc alatt aranyszínűre, ropogósra sütjük. Szűrőlapáttal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük. Forrón kínáljuk.
Besamelmártás

1. A vajat egy edényben, közepes hőfokon felolvasztjuk.
2. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd világossárgára pirítjuk.
3. A tűzről levéve beleöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.
4. A tűzre visszatéve 10 perc alatt besűrítjük, sózzuk, borsozzuk, s végül megszórjuk szerecsendióval.