Paradicsomkrokett



Elkészítés:
1. A paradicsomot egy percre forró vízbe mártjuk, majd jéghideg vízzel leöblítjük, a héját lehúzzuk. Nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük.
2. A ricottát és a tojássárgákat egy edényben simára keverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a petrezselymet, a szerecsendiót, a sót, a borsot. Alaposan összekeverjük.
3. A masszából kroketteket formázunk. (Ha nem elég kemény a massza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsát vagy parmezánt adunk hozzá.) A kroketteket lisztbe forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, zsemlemorzsába forgatjuk.
4. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A kroketteket 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük. Tálalóedényre rakjuk. Forrón tálaljuk.