Paradicsomkrokett

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsomkrokett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg érett paradicsom
30 dkg morzsolt ricotta sajt
2 db tojás
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
5 dl olaj
15 dkg liszt
12 és fél dkg zsemlemorzsa
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot egy percre forró vízbe mártjuk, majd jéghideg vízzel leöblítjük, a héját lehúzzuk. Nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük.

2. A ricottát és a tojássárgákat egy edényben simára keverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a petrezselymet, a szerecsendiót, a sót, a borsot. Alaposan összekeverjük.

3. A masszából kroketteket formázunk. (Ha nem elég kemény a massza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsát vagy parmezánt adunk hozzá.) A kroketteket lisztbe forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, zsemlemorzsába forgatjuk.

4. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A kroketteket 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük. Tálalóedényre rakjuk. Forrón tálaljuk.

Paradicsomkrokett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1839 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Paradicsomkrokett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
bevásárlólista