Sült zöldségkeverék
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 40 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A cukkiniket keresztben kettévágjuk, majd hosszában negyedeljük.
2. A padlizsánt félcentis szeletekre vágjuk, azokat nagyságuktól függően félbevágjuk vagy negyedeljük.
3. A cukkinivirágok szárát levágjuk, a virágokat óvatosan megmossuk. Papírtörlőn megszárítjuk.
4. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A zöldségeket lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba mártjuk. Adagonként aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük. Tálalóedényre rakjuk. Sózzuk. Forrón tálaljuk.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.