Sült zsályalevél

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült zsályalevél
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
110 nagyobb szál zsályalevél
49 és fél dkg zsemlemorzsa
2 ¾ db tojás
13 ¾ dl olaj
5 és fél evőkanál liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsályaleveleket folyó vízben megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk.

2. Liszttel megszórjuk, a felvert tojásba mártjuk, zsemlemorzsába forgatjuk.

3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Egy beledobott levéllel ellenőrizzük a hőfokát. A levelek felét néhány perc alatt, forgatva aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük. A maradék panírozott levelet ugyanígy sütjük. Sózzuk. Forrón tálaljuk.

Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Sült zsályalevél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2387 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sült zsályalevél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
twitter